Certificeringen

Dierenvakantieland staat natuurlijk voor de allerhoogste kwaliteit als het gaat om de opvang en verzorging van uw geliefde huisdier. Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Divebo en in bezit van het Dierbaar keurmerk.

Dibevo is de brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierensector. Dibevo verenigt – en dat is uniek – de gehele bedrijfskolom binnen de huisdierenbranche.

Ledengroepen

Het ledenbestand van Dibevo omvat ruim 1.400 bedrijven en bestaat uit:

  • fabrikanten van en de groothandels in dierenbenodigdheden en –voeders en artikelen ten behoeve van de hengelsport;
  • im- en exporteurs van levende dieren, aquarium- en vijvervissen;
  • dieren-, aquarium- en hengelsportspeciaalzaken;
  • dierverzorgende bedrijven (dierenpensions en trimsalons).

Daarnaast zijn beroepsverenigingen ABHB (trimsalons) en HUS (hondenuitlaatservices) bij Dibevo aangesloten. Dit betreft in totaal circa 1.000 bedrijven.

Ondersteuning & belangenbehartiging

Dibevo geeft haar leden ondersteuning op vele fronten. Denk aan advies, informatie, kortingen en scholing. Daarnaast organiseert Dibevo thema- en voorlichtingsbijeenkomsten, geeft het Dibevo-Vakblad uit én organiseert de enige vakbeurs in de branche, de Dibevo-Vakbeurs. Iedere Dibevo-activiteit is erop gericht om de belangen van de leden te dienen, soms duidelijk zichtbaar, soms meer op de achtergrond.

Achter de schermen overlegt en onderhandelt Dibevo met overheden en (internationale) organisaties om het ondernemen voor haar leden met zo min mogelijk belemmeringen te laten verlopen. Dibevo zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving niet tegen maar juist voor de ondernemers werken en is daarom voortdurend actief in zowel Den Haag als Brussel.

Stichting Dierbaar

Wat is het Dierbaar-keurmerk?

Vrouw met kat in tegenlicht

In krap 100 jaar tijd is de omgang met huisdieren radicaal veranderd. Liepen begin vorige eeuw nog honden als trekdieren voor een kar, nu is het huisdier een volwaardig lid van de familie. Sterker nog: de meeste Nederlanders zeggen niet zonder hun huisdier te kunnen. Logisch dus dat dierenliefhebbers het beste willen voor hun huisdier.

Maar hoe komt u er nu achter of een dierenspecialist (dierenspeciaalzaak, dieren­pension, trimsalon of tuincentrum met een dierenafdeling) daadwerkelijk kennis van zaken (dieren) heeft. Hoe ziet u of de huisdieren goed verzorgd worden? Of ze goede voeding krijgen en dat hun gezondheid goed in de gaten is gehouden? Die kennis kunt u niet aflezen aan bijvoorbeeld een konijntje in een winkel of een hond in een dierenpension. En al helemaal niet aan een vis of hagedis.

De beste specialisten zijn herkenbaar

Gelukkig is er een keurmerk waarmee u blindelings op een dierenspeciaalzaak, dierenpension, trimsalon of tuincentrum met een dierenafdeling kunt vertrouwen. Dat keurmerk heet Dierbaar. Een Dierbaar-gecertificeerde ondernemer heeft bewezen de wettelijk vereiste basiskennis van gezelschapsdieren in huis te hebben. Maar daar blijft het niet bij.?

Het Dierbaar-certificaat geeft ook aan dat de kennis van de ondernemer veel verder reikt dan de wettelijke eisen. Zo beschikt hij over gespecialiseerde kennis van verschillende diergroepen, weet hij alles over kwalitatieve huisvesting en dier­voeding, en is hij in staat een gedegen advies te geven over diergeneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen.?Bovendien heeft een Dierbaar-gecertificeerde ondernemer altijd een vaste relatie met een dierenarts om de gezondheid van de huisdieren te waarborgen.

Vinger aan de pols door jaarlijkse controle

Elk jaar controleert een Dierbaar-inspecteur of een gecertificeerde onderneming nog steeds aan alle eisen voldoet. De inspecteur checkt of de ondernemer en zijn medewerkers de werkprotocollen in acht houden die garanderen dat dieren goede verzorging krijgen. Hij kijkt of de huisvesting van de dieren wel in orde is en hoe het staat met hygiëne in het bedrijf. En zo werkt de inspecteur stap voor stap een lange checklist af. Pas op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, ontvangt het bedrijf een certificaat van Dierbaar.

Altijd onpartijdige deskundigen achter de hand

Het is bijna niet voorstelbaar, maar mocht u niet tevreden zijn met de service van een gecertificeerde onder­neming, dan kunt u als klant de hulp inroepen van een onafhankelijke Geschillencommissie. Deze Geschillencommissie is een objectieve instantie met onafhankelijke en onpartijdige deskundigen die uw klacht bekijken en beoordelen.

Dierbaar: voor tevreden huisdieren en tevreden klanten

Kiezen voor een gecertificeerde dierspecialist betekent deskundigheid, goede voorlichting en een verantwoorde verzorging van uw huisdier. Daarmee weet u precies waar u aan toe bent en bent u er zeker van dat uw huisdier altijd in goede handen is. Let dus op het Dierbaar-certificaat als u een dierenspeciaalzaak, dierenpension, trimsalon of tuincentrum met een dierenafdeling bezoekt!